Hamburg'a proje ziyareti

Hamburg

MÜSİAD Kırıkkale Şubesi tarafından uygulanan ‘Kırıkkale Rüzgar ve Biyomas Potansiyeli Fizibilite Projesi' kapsamında Hamburg'a giden MÜSİAD üyeleri, proje hakkında bilgi aldı.

ALMANYA’YI ZİYARET ETTİLER
Müsiad Başkanı N.Haşim Baloğlu, Rostock kentinde kurulu bulunan Rüzgar Türbini Fabrikası ( 1-3 Mw’lık) , Kanat Fabrikalarını ( 30-50 mt’lik) ve bölgede bulunan Rüzgar Santrallerini ziyaret edip bilgi aldı. Teknik geziye Nordex Firmasının İstanbul Satış Mühendisi Güngör Başar’da iştirak etti. Güngör Başar, Türkiye’de de bir fabrika kurmak istediklerini ve bu şekilde orta doğu’ya açılmak istediklerini kaydetti. Başar konuşmasını devamında, “ Ayrıca Nordex Firmasının “1985 yılında rüzgar türbini üretmek üzere Danimarka`da kuruluyor ancak daha sonra 1992 yılında üretim ve yönetim faaliyetlerini Almanya`ya taşıyor. Bugün itibariyle Nordex`in merkez ofisi ve üretim tesisleri Rostock, Almanya`da yer almaktadır”

ABD VE ÇİN’DE BULUNUYOR
“Diğer taraftan Çin Halk Cumhuriyeti ve Amerika`da birer üretim tesisi bulunan şirketin, 30 ülkede de şubeleri var ve bu şubeleri aracılığıyla yine dünyanın her yerindeki müşterilerine, rüzgar santralleri konusunda anahtar teslimi çözümleri sunuyor. Ayrıca yapılan servis ve bakım anlaşmaları ile müşterilerimiz aldıkları ekipmanları anlaşmaların içeriklerine bağlı olarak uzun yıllar boyunca Nordex servis personelinin gözetiminde, yedek parça ve kullanım garantisi altında sorunsuz işletmektedirler” dedi.

RÜZGAR TEKNOLOJİSİ
Teknik Ziyaret konusunda da açıklamalar yapan Müsiad Başkanı N.Haşim Baloğlu “ Ziyaretin Kırıkkale için önemli olduğunu, ölçümlerle ilgili tüm tekliflerin alındığı ve şu an 5 lokasyonda çalışmaların yakında başlayacağını bildirdi. Yine geziye katılan Kırıkkale Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ertuğrul Çam, şubat ayında Kırıkkale Enerji Zirvesi yapmayı planladıklarını ve özellikle Rüzgarla ilgili daha önce yapılan çalışmalar varsa envanter açısından kendilerine ulaştırılmasını rica etti.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı